Willem Wollinga

We kennen allemaal die ene persoon in onze kringen die technisch alles kan. Ik ben Willem Wollinga en ik wilde zo iemand worden. Maar op den duur begon ik te beseffen dat filmen bijna niet draaide om techniek, het draaide om veel meer dan dat. Filmen is kunst, gevoel en de overbrenging daarvan. Dit was ook het moment dat ik persoonlijk verliefd werd op het vak. Door een film kun je echt mensen bewegen. Toen ik deze link had gelegd merkte ik dat ik ook meer begon te leren over waarom je een film maakt. En daarbij zag ik dat onze acteurs, actrices en crew zichzelf begon te ontplooien en ontdekken. Iedereen voelde zich thuis.
Vaak denken mensen dat het bij een film gaat om geluid, beeld of techniek. Niks is minder waar. Het gaat om samenwerken en samen groeien in de dingen waar jij je thuis voelt. Ik weet nu, nu ik terugkijk, dat ik samen met de jongens heel veel geluk heb gehad dat we elkaar hebben weten te vinden en samen hebben mogen groeien. Dit gun ik iedereen.
Ik wil ook tegen iedere dromer zoals ik zeggen dat als je ergens voor gaat, je er echt komt. Ik weet dat dit al heel vaak is gezegd, maar het is echt waar.